Olie-/Acrylverf

Deze cursus is bedoeld voor u, die optimaal wil leren zich uit te drukken in olieverf- en/of acrylverf schilderen en in een korte periode fraaie resultaten zal behalen! U zult bemerken dat er vele “schildertrucks” zijn om die resultaten te kunnen behalen die u voorheen als heel moeilijk achtte!

De olieverf schildertechnieken zijn er velen, het is een wereld op zich. Dat zal de docent u volledig duidelijk maken met voordoen en korte theorie, bijvoorbeeld over dekkende- en transparante kleuren, de grote verscheidenheid aan penselen, de schildermediums, etc.

Daarentegen is het schilderen met acrylverf verschillend van olieverf schilderen. De docent zal u alles duidelijk uitleggen en de technieken voordoen.

Er word uitsluitend met opdrachten gewerkt. Dit heeft als grote voordelen dat de deelnemers maximaal kunnen profiteren van het voordoen door de docent en men ook van elkaar veel kan leren. Uw docent heeft een grote ervaring in groeps- en individuele begeleiding sinds 1973. Daardoor helpt hij u persoonlijk over eventuele, wat moeizame onderdelen van de techniek heen en zult u bemerken dat u dan weer lekker door kan werken aan uw schilderij!

U word begeleid met inachtneming van uw persoonlijke instelling en wensen en u zult versteld staan over uw vordering per les!
Voor olieverf schilderen zult u o.a. leren kleurenmengen, compositie opbouw, omgaan met de penselen, overgangen schilderen, kleur- en toonverhouding, lichten en schaduwen, stofuitdrukking, detailleren, fouten herstellen, glaceren, afwerken en werken met schildermessen. Ook het goed leren vernissen en conserveren van schilderijen komen aan de orde.

Voor acrylverf schilderen geld min of meer hetzelfde als voor olieverf schilderen, er zijn verschillen en die zullen u volledig duidelijk worden gemaakt door de docent.
Geef u op voor een vrijblijvende, gratis proefles! Wij heten u van harte welkom bij Atelier Pro Arte.

Cursustijden

Zie ook: Kalender

 

Aanmelden:

Advertenties
%d bloggers liken dit: