Cursussen

Wat kunt u leren.

 

Bij Atelier Pro Arte leert u de ‘technische’ vaardigheden om op de juiste manier om te gaan met uw materiaal. Beginners kunnen ervaring opdoen met tekenen en schilderen.

Natuurlijk komen ook onderwerpen aan de orde als perspectief, compositie, vormverhoudingen, licht en schaduw, kleuren mengen. Daardoor kunt u tenslotte zelf uw keus maken: wat ligt mij het best, waarmee wil ik doorgaan? Ook over de keuze van het onderwerp kunt u advies krijgen. Atelier Pro Arte heeft een zeer uitgebreid foto- en kunstboekenarchief waarvan u gebruik kunt maken.

 

Wie al enige ervaring heeft geeft zelf aan met welke materialen hij of zij wil doorgaan. Deze ‘gevorderden’ kunnen onder individuele begeleiding van hun docenten hun niveau verder verbeteren.

Cursus Hans Verbeek

Portretschilderen en -tekenen en illustraties op maandagmiddag en maandagavond.

Mijn portretlessen zijn geschikt voor iedereen – van beginneling tot gevorderde – die op zoek wil naar zijn of haar eigen manier van expressie.

Uitgangspunt is je nieuwsgierigheid en durf te prikkelen in de zoektocht naar hoe een ander te verbeelden. Noodzaak is goed leren kijken. Van tijd tot tijd een gerichte oefening helpt je op weg met materiaal en techniek. Als voorbeeld van techniek, interpretatie en ter inspiratie kijken we naar het werk van anderen en hun oplossingen. Dat kan net zo goed je buurman zijn als een beroemde collega uit de rijke geschiedenis van de schilderkunst!

Het gaat er niet om een maniertje te leren. Juist het schilderen van jouw verhaal op jouw unieke manier krijgt de nadruk.

Mijn kennis en kunde deel ik graag. Ik kijk ernaar uit je bij mijn lessen te ontmoeten en samen de uitdaging van portret aan te gaan!

Advertenties
%d bloggers liken dit: